Likovna kolonija 2017

Trodnevna Likovna kolonija nacionalnih manjina u organizaciji Demokratske zajednice Mađara postaje uobičajena, tradicionalna manifestacija u Gradu Rijeci. U godinama iza nas, doživjela je više puta preobražaj, kako kroz koncepcijske promjene, tako i kroz organizacijske i s pravom možemo reći da raste i dobiva sve veće dimenzije.
Stvorio se konkretan i vidljiv kulturološki okvir unutar kojeg se odvija i razvija jedna prepoznatljiva likovna scena, koja je zauzela svoje mjesto u likovnom stvaralaštvu Grada Rijeke. U rad tijekom godine uključuje se sve više amatera, ljubitelja likovne umjetnosti. To je snažan dokaz da je ljepota stvaranja u svima nama i da je manifestacija prepoznatljiva i potrebna.


Rezultati imaju odjek i šire u našoj županiji, ima plemeniti cilj i prije svega zadovoljava potrebe grupi ljubitelja likovne umjetnosti. Unoseći svoj senzibilitet učesnici likovne kolonije svojim imaginacijskim pristupom izgrađuju svoj svijet mašte, osobnom harmonijom unoseći svoje emocije u stvaranju svoga djela.
Slike nastale u tehnici akvarela, akrila i drugih tehnika svojim koloritom i čarolijom osobnog viđenja svijeta oko sebe, ukazuju na to da svijet umjetnosti može pripadati svima, kako stvaraocima tako i promatračima, jer i u očima promatrača nastaju razne dimenzije, dubine, poruke. Likovna umjetnost I druženje stvaralaca oplemenjuju našu svakodnevicu.
Na malom likovnom maratonu svaki učesnik je mogao osjetiti uzvišenost
stvaranja i mijenjanje svijeta oko sebe.
Ovogodišnja tema je Grad Rijeka i sve što se veže uz Grad. Mogu biti zgrade, ulice, cvijeće na ulici, naša stabla, more i barke i naše nebo. Uloga svake likovne umjetnosti u svakom društvu ima vizualnu snagu u kontaktu s promatračem i stvara estetsku vrijednost određenog djela. Nije svejedno kada će se nove generacije susresti s lijepim. Mi dajemo primjer mladim naraštajima kako pozitivno iskoristiti slobodno vrijeme obojiti kistom, bojama duše i svakodnevni život.

You might also like More from author

Comments are closed.